Morální inteligence aneb neztrácejme lidství: Kniha o člověku, jeho morálce a skutečných hodnotách lidského života.

Přední strana obálky
Mgr. Tomáš Zahradníček - TZ-one (www.vydavatelstvi-eknih.cz), 10. 3. 2017 - Počet stran: 300

Ojedinělý a povznášející pohled na člověka a jeho morálku, kterou mu příroda dala do vínku. Ne jako povinnost, nýbrž jako inspirativní cestu ke štěstí, sebepoznání, důstojnosti, prožívání radosti či velkorysosti vůči druhým. Tedy k vlastnímu bohatství.

 

Kniha se zaměřuje na vysoce aktuální témata, nejnovější poznatky a zajímavosti z oborů historie, evoluce, antropologie, genetiky, psychologie, sociologie a výchovy dětí, které obratně propojuje do překvapivých souvislostí. Je psána poutavou a interaktivní formou s mnoha praktickými příklady, místy s humorem a nadsázkou.

 

Text prokládá přes 200 barevných fotografií a množství pečlivě vybraných přísloví a citátů slavných osobností od starověku až po současnost.

Vyhledávání v knize

Obsah

Člověk na Zemi
7
Homo sapiens neboli člověk moudrý
32
Člověk a jeho život
84
Člověk a  lidství
218
Člověk a štěstí
287
Seznam použitých fotografií
298
Autorská práva

Běžně se vyskytující výrazy a sousloví

O autorovi (2017)

Ing. Zdeněk Mahler je lektor, konzultant a kouč, zaměřuje se na problematiku personalistiky a profesního vzdělávání, komunikačních, prezentačních a manažerských dovedností, Time Managementu, Work and Life Balance a morální inteligence. Lektoroval téměř 4.000 kurzovních dní v rámci České a Slovenské republiky, Rakouska, Bulharska a Rumunska. Jako konzultant a kouč se věnuje předním manažerům velkých společností. V letech 2012 a 2015 byl nominován do soutěže European Business Awards.

 

Kniha Morální inteligence aneb neztrácejme lidství je jeho čtvrtou samostatnou knihou.

Bibliografické údaje